Карітас продовжує сприяти соціальній інтеграції вимушено переселених осіб в місцевій громаді Друк

12 травня 2017 року в приміщенні Івано-Франківського Карітасу проведено зустріч з пенсіонерами із числа вимушено переміщених осіб на тему: "Дискримінація та нетолерантність: проблема існує, але її не існує".

Літні люди потребують особливої уваги, спілкування, зайнятості, адже вони гостріше відчувають наслідки військових дій, а особливо різного роду дискримінації. В ході зустрічі учасники знайомилися, розповідали свої життєві ситуації, обговорювали проблемні конфліктні та дискримінаційні моменти, адже ця тема ще залишається досить гострою та болючою для такої категорії громадян.

Під час бесіди координатор проекту і психологи окреслили завдання та цілі, які ставить перед собою Карітас для досягнення урегулювання конфліктів та розбудови комфортного, миролюбного середовища для розвитку та інтеграції кожного жителя нашої громади і вимушено переселених осіб в тому числі.

Учасники висловили свої сподівання та побажання, і в результаті спільних обговорень та пропозицій визрів план заходів на майбутнє. Докладаючи спільних зусиль віримо, що продовження діяльності в цьому напрямі є дуже корисними для налагодження доброзичливих, толерантних стосунків між громадянами усіх регіонів України. Вони сприяють налагодженню миру та взаєморозуміння, змінюють світосприйняття.

Захід відбувся в рамках нового проекту "Час зцілення – час взаємодії. Відбудова громади зсередини".