Карітас об’єднує зусилля задля працевлаштування випускників ПТНЗ Друк

Протягом березня працівники Івано-Франківського Карітасу продовжили ініціативи, які направлені на сприяння працевлаштування молодих людей – випускників ПТНЗ, коледжів. Заручившись підтримкою департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-франківської облдержадміністрації, спільно з Івано-Франківський міським, Коломийським і Калуським районними центрами зайнятості було проведено три круглих столи з роботодавцями на тему: "Створи робоче місце – підтримай випускників ПТНЗ, які перебувають в складних життєвих обставинах".

Таким чином була привернута увага роботодавців і громадськості до проблем випускників ПТНЗ з соціально-незахищених категорій. Завдяки Карітасу відбулось знайомство з близько 40 випускниками ПТНЗ Івано-Франківської області. Усі вони є представниками соціально вразливих категорій – сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей.

"Хочемо подякувати Карітасу за проведену роботу, бо налагодження горизонтальних зв’язків між роботодавцями і навчальними закладами – це насправді важливо, – наголосив директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович. – Сьогоднішній захід є дуже потрібним і корисним для налагодження співпраці між учнями ПТНЗ та роботодавцями".

Спільні заходи також сприяли популяризації соціальної відповідальності серед роботодавців. Усвідомлення відповідальності за долю молодих людей, які опинились в складних життєвих обставинах, і мотивація їм допомагати є важливою для організації місць стажування чи створення першого робочого місця для дітей, які потребують підтримки та супроводу.

"Ми в рамках проекту, який впроваджуємо з благословення нашого Митрополита Володимира Війтишина, допомагаємо дітям, які перебувають у кризових умовах – з неповних родин, сиротам. Захід, який відбувається у нас сьогодні, покликаний сприяти налагодженню зв’язків молоді з роботодавцями з метою навчання і працевлаштування, супроводу у їх майбутній діяльності", – розповідає отець Володимир Чорній, директор Благодійного Фонду "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ".

Як стверджують роботодавці, вони зацікавлені у хороших фахівцях, особливо, робітничих професій. "Ми, звичайно, підтримуємо молодь, яка потребує працевлаштування. Навчаємо, як можна заробити кошти своїми знаннями, вміннями тих, хто насправді цього хоче, – ділиться Юлія Острая з клубу здоров’я і краси "Тренд". – Головне – бажання вчитися та працювати".

На майстер-класах, які відбувалися під час зустрічі молоді та роботодавців у Карітасі, можна було ближче ознайомитися з різними професіями. "Я прийшла поділитися своїми знаннями та представити свої практичні вміння роботодавцям, розповісти про перукарське мистецтво, – розповідає студентка-перукар Вікторія. – Адже воно допомагає робити світ кращим. Головне любити свою професію, хотіти працювати, а робота – завжди знайдеться".

Захід відбувся в рамках проекту "Шанси для освіти і праці для молоді" за фінансової підтримки департаменту соціального захисту мерії міста Відень.