Івано-Франківський Карітас продовжує навчати соціальних робітників територіальних центрів Друк

З метою покращення якості життя важкохворих людей, а саме для надання їм кваліфікованого догляду, працівниками благодійного фонду протягом березня було проведено навчальні тренінги для соціальних робітників Печеніжинської ОТГ та Калуського територіального центру соціального обслуговування.

В ході тренінгів тренери навчали соціальних робітників практичних навичок по переміщенню хворого під час здійснення догляду за ним.

Учасники навчань один на одному відпрацьовували ряд методик: переведення хворого із лежачого положення в сидяче, переміщення на інвалідний візок і навпаки, подолання перешкод під час користування опорно-руховими апаратами. Не менш цікавим та корисним було навчання основ догляду за тілом лежачого хворого – догляду за шкірою, за волоссям, ротовою порожниною, профілактика пролежнів.

Заходи відбулися в рамках проектів "Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення" (фінансова підтримка доктора Володимира Шкільника), "Мережа центрів "Домашньої опіки" Карітас України, 2017" та "Мережа центрів "Паліативної допомоги" Карітас України, 2017" (фінансова підтримка Карітасу Архієпархії Відень).