Карітас організував профорієнтаційні заходи "Моя професія – моє майбутнє" для випускників Богородчанського району Друк

21 лютого 2017 року на базі управління освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА було проведено профорієнтаційний захід для учнів 9 і 11 класів "Моя професія – моє майбутнє". Фахівець з профорієнтації районного центру зайнятості Тетяна Демчук надала необхідну профорієнтаційну допомогу учням незахищених категорій освітніх закладів району. На занятті старшокласники ознайомились із формулою вибору професії "хочу-можу-треба", різновидами професій, з існуючою потребою професій на сучасному ринку праці.

Учасники заходу мали можливість продіагностувати свої професійні наміри, організаторські та комунікативні здібності, визначити свою відповідність до тієї чи іншій професії.

Профорієнтаційні заходи для випускників 9-11 класів Богородчанського району продовжились – 23 лютого для них було організовано День відкритих дверей Центру зайнятості. В проведенні даного заходу взяли також участь заступник начальника відділу "Богородчанське бюро правової допомоги" Вікторія Бігун, підприємці району Руслан Белюженко та Тарас Іванишин.

День відкритих дверей складався із кількох цікавих занять: "Бібліотека живої книги. Історія мого успіху", "Професіографічна зустріч", "Бізнес-рушійна сила розвитку робітничих професій. Визначальні риси та особливості підприємницької діяльності". На заході учні мали можливість поспілкуватись із представниками різних професій, отримати знання про підприємницьку діяльність та психологічний портрет підприємця, ознайомитись із Довідником навчальних закладів області. Старшокласники продіагностували свої здібності до підприємницької діяльності, отримали пам’ятки щодо правильного вибору професії.

Школярі також ознайомилися з презентаціями навчальних закладів, в тому числі - з центрами професійно-технічної освіти, на базі яких можна отримати нову актуальну професію. Цінною для учасників була інформація про юридичні аспекти працевлаштування неповнолітніх, яку надала фахівець Богородчанського бюро правової допомоги.

Захід відбувся рамках проекту "Шанси для освіти і праці молоді", що реалізується за підтримки департаменту соціальної політики м. Відня (Австрія)