Карітас продовжує інформаційно-просвітницькі заходи з протидії торгівлі людьми у центрах зайнятості Друк

Минулого місяця про те як вберегтися від небезпеки потрапити у тенета шахраїв, дізнавалися у Тисменицькому та Долинському районних центрах зайнятості.

Днями працівники Карітасу розповідали про  проблему торгівлі людьми безробітним, які перебувають на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості.

"Отримати таку інформацію надзвичайно корисно для нас, - каже пан Павло. – Адже чимало з нас хотіли б виїхати на роботу за кордон і тому маємо знати як саме правильно оформляти всі необхідні документи, а також  як діяти у разі виникнення небезпеки. Та і при працевлаштуванні в Україні такі знання теж необхідні".

Міський центр зайнятості Івано-Франківська давно співпрацює з Карітасом. Це, як стверджує начальник відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Ірина Харко, допомагає проінформувати безробітних у багатьох питаннях, які стосуються працевлаштування.

"Від Карітасу ми отримуємо хороші інформаційні матеріали, які можемо надати тим хто перебуває у нас на обліку, - розповідає Ірина Харко. - На семінарах вони дізнаються як убезпечитися від потрапляння у пастки торгівців людьми та шахраїв при працевлаштуванні в Україні та за кордоном, що зараз є надзвичайно актуальним. Тому ми продовжуватимемо співпрацю з Карітасом і будемо залучати щоразу більшу аудиторію для проведення спільних інформаційно-просвітницьких заходів".

Захід відбувся у рамках проекту "Підтримка діяльності мережі консультативних центрів для людей, що потерпіли від торгівлі людьми" за фінансування МБФ.