Діяльність Центру соціально-психологічної допомоги для дітей та молоді на базі Карітасу продовжується Друк

Впродовж 12 років Івано-Франківський Карітас опікується дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. Відвідуючи Центр соціально-психологічної допомоги для дітей,  вони отримують психологічну допомогу та педагогічну підтримку, навчаються міжособистісному спілкуванню, навичкам, необхідним у щоденному житті, розвивають свої творчі навички і таланти та ін.

З 2017 року у Івано-Франківському Карітасі продовжується діяльність з надання соціально-психологічної допомоги для дітей та молоді в рамках проекту  "Національна мережі Центрів для дітей та сім’ї", яким охоплено понад 65 осіб. Основна мета - це захист та розширення прав і можливостей дітей з уразливих категорій населення та їх сімей шляхом надання повного спектру соціальних послуг.

Робота ґрунтується на комплексному підході і принципах роботи з дітьми та молоддю та включає: педагогічну підтримку та розвиток дітей і підлітків, розвиток соціальних навичок та вміння встановлювати здорові відносини і мирно вирішувати конфлікти, заохочення до активного, безпечного і здорового способу життя. Організовані заходи мають комплексний характер, оскільки сприяють не тільки набуттю певних практичних навиків, а й допомагають підліткам краще адаптуватися та самоствердитися  у  житті. Також залучено до роботи програми молодшу групу дітей віком 4-6 років для підготовки до школи.

Особлива увага приділяється роботі з батьками та включає заходи по зміцненню компетенції сім’ї, залучення до різноманітних навчань, а також створення груп самодопомоги батьків, де вони зможуть отримати корисну інформацію для вирішення своїх повсякденних труднощів не лише від фахівців, але й розуміння та підтримку один від одного.