Майстер-клас «Варенички мої» та розколяда відбулися в Школі добрих справ в Карітасі Друк

12 січня 2016 року до Школи добрих справ завітали друзі-школярі на друге заняття, якого вони з нетерпінням чекали. Цього разу це був майстер-клас з приготування вареників та розколяда.

В часі різдвяних свят, коли сімї збираються за святковим столом, разом з надією на добре майбутнє, дуже важливо берегти і плекати свої давні звичаї і традиції, бо вони живлять дух українського народу.  Вареники – найтрадиційніша з українських страв, тому їх ліплення і споживання з давніх-давен символізувало сподівання на добробут і примноження родини.

Майстер-клас проводили волонтери Ірина Бабій, Тетяна Крицкалюк та Оксана Палюга, кухарі 5 розряду, випускники Івано-Франківського технікуму (тепер коледжу) ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій, які розкрили всім дітям основні кулінарні секрети приготування смачної страви.

Школярі з цікавістю включилися в процес приготування: із задоволенням місили тісто та ліпили вареники різних форм з трьома начинками (з картоплі, капусти та солодкого сиру з родзинками).

Волонтери Роксолана Паливода та Юля Бернацька допомагали і підбадьорювали учасників. Волонтери-кухарі поділилися враженнями, що вони вперше готували вареники в такій великій, дружній, жвавій компанії. Учасник Школи добрих справ Роман Свачій сказав: «Було цікаво, весело, приємно. Ми дізналися багато нового». А Віхтюк Марічка і Демчук Вероніка доповнили: «Ми дізналися  як краще замішувати тісто і робити різні види вареників. Все класно і супер!».

Тому, звичайно ж, таємними інгредієнтами смачних вареників є гарний настрій, допомога один одному і добрі побажання.

А потім за застеленими столами учасники заняття співали колядки, віншуючи та прославляючи новонародженого Ісуса, що несе світлу надію світу й Україні.

До уваги учасників: усі фотографії знаходяться тут