record bg

У вівторок, 26 січня, директор Карітасу Івано-Франківська о. Володимир Чорній разом з соціальною працівницею Карітасу Лілею Воронич відвідали важкохворих підопічних Карітасу, які проживають у Івано-Франківську. Отець освятив оселі, поспілкувався з хворими та їх рідними та побажав витримки та терпіння у хворобі.

Соціальна працівниця Карітасу вимірювала артеріальний тиск хворим та консультувала родичів. Люди отримали ліки та солодкий подарунок.

Однак не всі підопічні Карітасу мають рідних. Є самотні старенькі хворі люди, тому для них такі візити це приємна можливість розповісти про своє життя, порадитися, почути добре слово.

Є люди, які через хворобу не виходять на вулицю. Так, Ольга Мартинець з донькою Богданою вже 10 років не виходять з квартири. Вони мешкають на четвертому поверсі, обидві пересуваються за допомогою ходунків або палиці. Тому спуститися сходами на вулицю їм надто складно. Єдина можливість подихати свіжим повітрям – це балкон. Та й то лише влітку.

"Дякуємо за вашу працю! Як добре, що є така організація, яка рятує життя", – висловлює свою подяку працівникам Карітасу Ніна Марцінків, дружина прикутого до ліжка чоловіка. Жінка каже, що працівники дуже доброзичливі та відразу відгукуються на різні прохання.

Опіка важкохворими людьми та підтримка їх родичів здійснюється в рамках проекту "Паліативні заходи: соціальна та медична допомога людям, які потребують мобільної паліативної допомоги" за фінансової підтримки Карітасу Відня (Австрія) та Renovabis.