record bg



У середу, 23 вересня, відбулося нагородження переможців конкурсу малюнків та відеороликів до Міжнародного дня миру, який щорічно відзначають 21 вересня.

Конкурси спільно організували Карітас Івано-Франківськ та Департамент молодіжної політики та спорту. У конкурсах взяли участь діти різного віку.

Подарунки дітям вручили міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та директор Карітасу Івано-Франківського Архієпархії УГКЦ о. Володимир Чорній.

Мета конкурсу – дати можливість висловити свою думку, що для кожного означає слово "мир", а також показати свою творчість та креативність.

 

"Мир – це коли ми всі як одна сім’я. Мій тато віддав за мир своє життя. Хай буде мир! Хай кожна сім’я буде цілою!"

З такими словами звернувся Даніель Бут у відеоролику для конкурсу, в якому набрав найбільше голосів і вподобань глядачів.

Мама хлопчика Лілія Бут розповідає, що три місяці тому втратила чоловіка, а Даніель – батька – через війну.

 

 “Я спитала у Даніеля, що для тебе мир? А він сказав, що хотів, щоб був мир, бо вбили мого татка. Знімали ролик ми вдома”, – розповідає пані Лілія.

 

Переможцями у конкурсі малюнків "Об’єднуючись заради миру" за результатами голосування журі у категорії "Діти до 9 років" стали:

1 місце – Кульчицька Олександра, 9 років, малюнок «Діти за мир у всьому світі»

2 місце – Ткаченко Єлізавета, 9 років, малюнок «Мир»

3 місце – Підгірний Андрій, 6 років малюнок «Діти за мир»

Переможцями у конкурсі на кращий відеоролик «Мир крізь призму об’єктива» за результатами глядацького голосування стали:

1 місце – Бут Даніель, 5 років

2 місце – Рожак Анастасія, 15 років

3 місце – Борищак Христина, Борищак Ірина

Дипломами учасників нагородили Ткаченко Маргариту, 11 років за малюнок "Мир", Черевко Христя, 8 років за малюнок "Мирний край", Плитус А., Федорів І., Семкович Д., Павлюк С.

Конкурси організовані в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.