record bg



20200818 2 0000

Минулого тижня в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ стартувала програма, яка спрямована для допомоги найбільш потребуючим та постраждалим від повені на Прикарпатті. Допомога передбачає надання будівельних матеріалів та побутової техніки пише Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ .

Працівникам архієпархіального управління та представникам «Карітасу» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ уже вдалось надати допомогу у вигляді будівельних матеріалів та побутової техніки для понад 10 сімей, що проживають у м. Галич, с. Голинь, с. Єзупіль та с. Залуква. В подальшому допомога буде спрямована для ще 40 сімей с. Спас, с. Нижній Струтин, с. Завадка, с. Сівка Калуська, а також с. Маріямпіль.

"Дуже важливо, що духовенство та вірні УГКЦ не стали осторонь, а зуміли підставити плече домомоги в той час, коли чимало людей потерпіли від нещадної стихії на Прикарпатті", – каже о. Микола Хомин, сотрудник парафії с. Голинь.

У липні цього року комісія архієпархіального управління провела візитації по господарствах, які постраждали внаслідок повені, для того, щоб оцінити збитки, завдані стихією. Наступним кроком стало вирахування розміру пошкоджень майна та встановлення переліку будівельних матеріалів.

Варто зазначити, що реалізація такого проєкту стала можливою також завдяки духовенству та вірним Філадельфійської Архієпархії (США), які в часі лиха виявили християнську солідарність і підтримку, надавши фінансову пожертву для допомоги потерпілим від паводків у Західній Україні.