Зустріч з нагоди святкування 67-ї річниці створення ОУН-УПА Друк
Четвер, 03 грудня 2009, 08:32

В рамках  проекту «Клуб людей похилого віку Надвечір» (програма Німецького Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє»)  було організовано та проведено зустріч із членами громадської організації «Братство вояків ОУН-УПА» Тисменицького району для відзначення 67-ї річниці заснування Української Повстанської Армії. Святкування було організоване на базі  Тисменицької РДА.

Свято, звичайно, розпочалося із святкової Літургії, потім відбувся урочистий концерт, де представники влади та духовенства висловили слова вдячності борцям за незалежність України, тим, хто зазнав катувань, принижень та тяжких злигоднів від сталінського режиму.

Працівники БФ «Карітас - Івано-Франківськ УГКЦ» не залишилися осторонь привітань, відзначивши велике значення патріотичної боротьби наших предків, які боролися за свою національну ідею, покладаючи голови за незалежність та утвердження Української Держави.

Винуватці свята мали змогу поспілкуватися між собою, згадати роки своєї молодості, спільно поспівати українських пісень та, особливо, патріотичних пісень, зя кими пов»язують найкращі та найважчі роки їхньої юності. Від спогадів на очах у них  можна було помітити сльози, але сльози не печалі, а радості від того, що їхні муки, поневіряння та страждання не були даремними, і все ж таки, через багато років вони дожили до часів Незалежної України, де їх поважають, де про них пам'ятають та дбають.

Крім того, згідно списків, поданих головою «Братства вояків  ОУН-УПА» Тисменицького району п.П.Галигою, працівниками Карітасу було сформовано та видано 81 продуктовий набір для всіх  представників ціє районної організації, як прояв турботи та небайдужості до них - національних героїв.