Зустріч із жертвами тоталітарних режимів - членами ГО "Союз українок" Друк
Четвер, 03 грудня 2009, 08:27

В рамках  проекту «Клуб людей похилого віку Надвечір» (програма Німецького Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє») працівниками БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» спільно з головою громадської організації «Союз українок» п.Уляною Шведюк та головою 56-го куреня імені Мілени Рудницької громадської організаці «Пласт» Уляною Басараб було організовано та проведено зустріч із представницями «Союзу українок.

Почесне жіноцтво Івано-Франківщини зібралося, щоб відсвяткувати день заснування їхньої організації. Працівники проекту мали змогу ближче познайомитися із людьми, які в свій час і стали жертвами тоталітарних режимів, розповісти їм про необхідність тісної співпраці з метою збереження їхніх спогадів, набутого досвіду і передачі їх теперішньому і майбутнім поколінням та про залучення «союзянок» до патріотичного виховання молоді. В процесі зустрічі було зорганізовано солодкий стіл, що сприяв покращенню святкової та урочистої атмосфера цієї зустрічі.

Деякі з членів «Союзу українок» зараз неспроможні відвідувати такі заходи. Але і їх ми не залишили поза нашою увагою і підготували окремі пакуночки солодощів та доставлено їх додому за адресами. Крім того, кожна «союзянка» було нагороджена Подякою за самовідданість і мужність у боротьбі за незалежність України. Це було великою несподіванкою для цих жінок, адже це означало, що молоде покоління не забуває про тих, хто жертвував собою, своєю працею задля утвердження національної ідеї.