Літній оздоровчий табір у селі Заріччя Надвірнянського району Друк

Протягом червня БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" з благословення Правлячого Єпископа Івано-Франківської Єпархії УГКЦ та за фінансової підтримки економічного відділу Єпархії за стараннями економа о. Михайла Клапківа, забезпечив оздоровлення у літньому оздоровчому таборі с. Заріччя, Надвірнянського району на базі реколекційного центру  місійного товариства святого апостола Андрія.     Літо! Канікули! Відпочинок! В цих словах поєдналися романтика нового і незвіданого, творчий пошук і мрії, сонячні дні і світлі вечори, полум'я вогнища, почуття дитячої і дорослої вірності у чудовій країні дитинства.                                                  Цього року 52 дітей мали можливість відпочити поблизу гір та корисно провести час разом із однолітками та волонтерами, а саме:

• 17  дітей позбавлених батьківського піклування;
  • 9  - діти напівсироти;
  • 7 дітей із малозабезпечених сімей;
  • 7 - дітей батьки яких трудові мігранти;
  • 12 - волонтерів Координаційного центру розвитку волонтерського руху

Діти із різних сімей потрапили у "святковий коловорот" Таку назву носив табір у селі Заріччя. Ідея табору була почерпнута із багатств духовної скарбниці українського народу.

Головною метою було духовне та культурне збагачення дітей через пізнання українських звичаїв та традицій. Діти мали можливість перейняти досвід  із попередніх поколінь українського народу через вивчення особливостей святкувань релігійних свят: Різдва, Пасхи, Миколая та інших. Керівники груп намагались пробудити дитячу ініціативу та самостійність, організувати творчі колективні заняття.

Важливо було завжди бачити перспективу розвитку дитячого об'єднання в ході проведення різних виховних заходів. Діти розвинули вміння критично оцінювати результати своєї роботи, бути творчим та цікавим - бути особистістю. Основний акцент зосереджувався на створенні простору для розвитку дитячої творчості в процесі вивчення звичаїв та традицій нашого краю.

Завдяки формуванню навичок свідомої дисципліни, культури поведінки, позитивного ставлення до оточуючих, розвитку умінь та навичок творчої художньої діяльності були розкриті індивідуальні здібності дітей, їх таланти, забезпечено умови для самореалізації.

Літній табір для дітей - це не тільки чудова нагода відпочити, а й поспілкуватися з молоддю різного віку. І за час, діти адаптовуються до середовища, змінюють свою поведінку та погляди на світ. Вони все частіше і частіше звертаються за допомогою до волонтерів, тому що відчувають, що їм потрібна підтримка. І таке постійне спілкування з волонтерами, їхнє оточення є дуже важливим та приносить користь емоційному та фізичному добробуту  дітей