Різдвяна свічка Друк

«Різдвяна свічка» – це рука допомоги потребуючій дитині

Традиційно з початком Різдвяного посту Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» продовжує щорічну  благодійну акцію «Різдвяна свічка». Зібрані кошти спрямовані на допомогу дітям сиротам, дітям, які позбавлені батьківського піклування , дітям з багатодітних та кризових родин. Акція проводиться у рамках всеукраїнської акції «Різдвяна свічка», яку організовує Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» і охоплює всі єпархії Української Греко-Католицької Церкви.
Робота з дітьми та молоддю носить системний характер, що дозволяє надати соціальні послуги та допомогу для дітей, покращити їх житлово-побутові умови та залучити дітей у вільний від навчання час до роботи дитячого соціального Центру.

В 2008 році Карітас допомогою охопив близько 150  дітей з соціально-незахищених категорій, зокрема:

• соціальна та психологічна реабілітація дітей з кризових родин - протягом дев’яти місяців працівниками Карітасу було взято під соціальну опіку 22 кризові сім’ї, в яких проживає 54 дітей. Проводиться  соціальний супровід кризових сімей, виявляються проблеми та здійснюється комплекс заходів на їх локалізацію. Надана матеріальна допомога на суму 45 999.60 гривень, зокрема: продукти харчування, медикаменти, матеріали для ремонту, придбання меблів, засоби особистої гігієни та миючі засоби, оплата за лікування від алкогольної залежності, постільна білизна, одяг;

§ організація літнього оздоровчого табору для 111 дітей (діти сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та кризових родин);

§ забезпечення шкільним приладдям 60 дітей із соціально-незахищених сімей ;

§ організація гурткової роботи на базі дитячого соціального Центру.

Різдвяна свічка, запалена у кожному домі на Свят Вечір є символом нашого єднання у спільній милосердній справі, спільній любові. І людина, яка отримує в цей вечір подарунок чи допомогу від нас відчуває, що вона є у родині, що про неї хтось дбає, пам’ятає . Тому велика вдячність всім родинам, у яких в минулі роки на Різдво горіла свічка з написом „Різдвяна допомога дітям” та щиро запрошуємо всіх до участі у цій благородній справі. Кожна родина, що у Святвечір запалить на святковому столі таку свічку, запалить у сотнях дитячих сердець вогник надії, світло Правди, Любові та Добра.