Благодійні Акції
Різдвяна свічка Друк

«Різдвяна свічка» – це рука допомоги потребуючій дитині

Традиційно з початком Різдвяного посту Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» продовжує щорічну  благодійну акцію «Різдвяна свічка». Зібрані кошти спрямовані на допомогу дітям сиротам, дітям, які позбавлені батьківського піклування , дітям з багатодітних та кризових родин. Акція проводиться у рамках всеукраїнської акції «Різдвяна свічка», яку організовує Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» і охоплює всі єпархії Української Греко-Католицької Церкви.
Робота з дітьми та молоддю носить системний характер, що дозволяє надати соціальні послуги та допомогу для дітей, покращити їх житлово-побутові умови та залучити дітей у вільний від навчання час до роботи дитячого соціального Центру.

В 2008 році Карітас допомогою охопив близько 150  дітей з соціально-незахищених категорій, зокрема:

• соціальна та психологічна реабілітація дітей з кризових родин - протягом дев’яти місяців працівниками Карітасу було взято під соціальну опіку 22 кризові сім’ї, в яких проживає 54 дітей. Проводиться  соціальний супровід кризових сімей, виявляються проблеми та здійснюється комплекс заходів на їх локалізацію. Надана матеріальна допомога на суму 45 999.60 гривень, зокрема: продукти харчування, медикаменти, матеріали для ремонту, придбання меблів, засоби особистої гігієни та миючі засоби, оплата за лікування від алкогольної залежності, постільна білизна, одяг;

§ організація літнього оздоровчого табору для 111 дітей (діти сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та кризових родин);

§ забезпечення шкільним приладдям 60 дітей із соціально-незахищених сімей ;

§ організація гурткової роботи на базі дитячого соціального Центру.

Різдвяна свічка, запалена у кожному домі на Свят Вечір є символом нашого єднання у спільній милосердній справі, спільній любові. І людина, яка отримує в цей вечір подарунок чи допомогу від нас відчуває, що вона є у родині, що про неї хтось дбає, пам’ятає . Тому велика вдячність всім родинам, у яких в минулі роки на Різдво горіла свічка з написом „Різдвяна допомога дітям” та щиро запрошуємо всіх до участі у цій благородній справі. Кожна родина, що у Святвечір запалить на святковому столі таку свічку, запалить у сотнях дитячих сердець вогник надії, світло Правди, Любові та Добра.

Святий Миколай Друк

АКЦІЯ "СВЯТИЙ МИКОЛАЙ ІДЕ ДО СИРІТ"

Дитячий будинок, школа-інтернат... Усередині - це розкішні приміщення, які прилаштовані для проживання багатьох маленьких людей разом. Тут є спальні, кімнати для навчання та відпочинку, їдальня. В кімнатах - іграшки, підручники, зошити, одяг, на подвір'ї - гойдалки... От лише мами не поспішають сюди щовечора, щоб забрати своїх дітей додому, адже діти тут перебувають навіть не цілодобово - багаторічно. А батьків їм замінюють няні, вихователі, вчителі.
Це їх дім і живуть вони в ньому з різного віку. Родичі та знайомі зрідка навідуються до них в гості. У кожному незнайомцеві, який приходить у цей заклад, вони хочуть бачити батьків. Рідко, коли серце дорослої людини залишається байдужим до допитливих і благальних дитячих очей, з яких немовби випромінюється прохання: "Візьміть мене"...
Немає в світі малюка, котрий в очікуванні на довгожданий вечір не мріяв би про щось особливе. Хіба можливо описати ту трепетну радість, коли дитина розгортає гарно запакований подарунок ? Чи заглядали Ви у ту мить в дитячі очі ?

Сирітський портфелик Друк

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ «СИРІТСЬКИЙ ПОРТФЕЛИК»

Вже пятий рік поспіль волонтерами Координаційного центру розвитку волонтерського руху проводиться благодійна акція «Сирітський портфелик». Результатом якої стає адресна допомога у вигляді укомплектованого шкільного портфелика всім необхідним шкільним приладдям для дітей сиріт, напівсиріт, дітей інвалідів та дітей із багатодітних та кризових родин.
Завдяки нашим жертводавцям, приватним особам за п’ять останніх років, ми змогли зробити незабутнім свято Першого Дзвоника для 493 дітей пільгових категорій:

• Діти сироти – 28 дітей;
  • Діти позбавлені батьківського піклування – 36 дітей;
  • Напівсироти – 57 дітей;
  • Інваліди – 17 дітей;
  • Багатодітні – 182 дітей;
  • Малозабезпечені – 131 дитина;

Кризові родини – 41 дитина.

Загальна сума наданої допомоги у попередніх роках становить 45 405,52 грн.
2004 р. - 6663,86
2005 р. - 7816,66
2006 р. - 9610,00
2007 р. - 12315,00
2008 р. - 9000,00

Ми щиро вдячні за розуміння і жертву, а Господь нехай приготує усім найкращий дар, який Ви просите. Пам’ятайте, тільки даючи, можна одержати.