Допоможіть нам допомагати іншим

• 9
  • 10
  • 11

Ми завжди раді вас бачити на наших заходах. Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до людей, що роблять цей світ кращим. Спішім творити добро! Разом.

НАЙСВІЖІШІ НОВИНИ
  • 45
  • 46
  • 47

Масове безробіття та низький рівень соціальної захищеності осіб похилого віку, пенсіонерів, інвалідів змусив суспільство адекватно реагувати на проблеми мало захищених верств населення.

Саме тому з 1992р. в м. Івано-Франківськ, відкрита та функціонує по сьогоднішній день благодійна їдальня. З роками географія реалізації поширилась і на сьогоднішній день благодійна їдальня функціонує в м. Галич. В 2008році в благодійній їдальні м. Галич був здійснений капітальний ремонт в благодійній їдальні, поміняно водопостачання та каналізація,на підлогу настелене нове покриття з керамічної плитки, закуплене нове кухонне обладнання ( газова плитка, електричний водонагрівач), холодильник), столовий посуд та прибори.

Мета діяльності їдалень – забезпечення разовим гарячим харчуванням представників малозабезпечених верств населення (одиноких перестарілих, інвалідів, осіб без місця проживання, багатодітні та малозабезпечені сімї)

Завдання, що реалізуються в ході діяльності їдалень

• надання щоденних соціально – побутових послуг у вигляді комплексного обіду для представників малозабезпечених верств населення;
  • забезпечення одягом та взуттям набувачів проекту, які опинились у кризовій ситуації;
  • надання інформаційних та консультаційних послуг та пере направлення їх до соціальних служб м. Івано-Франківська.

Для реалізації вище перелічених завдань їдальні мають відповідно облаштовані приміщення, які складається із кухні, мийки кухонного та столового посуду, роздаткової та обіднього залу. Приміщення, в яких розміщенні благодійні їдальні, передані рішенням місцевих органів самоврядування м. Івано-Франківськ та м. Галич в безоплатне користування.

БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»протягом 17 років своєї роботи підтримуєтісні партнерські звязки з Єпархіальним Карітасом м Трір (Німеччина) та Мальтійською Службою Допомоги м. Трір (Німеччина). Щороку від них Карітас отримує вантажі гуманітарної допомоги, що впереважній більшості містять

• вживаний одяг, взуття;
  • вживані нвалідні візки;
  • вживані милиці;
  • вживані стільці – туалети;
  • вживані ходуни;
  • вживані ліжка побутові та функціональні для медичних установ;
  • вживане медичне обладнання;
  • предмети догляду за хворими.

Відповідно до плану розподілу отриманих вантажів, гуманітарна допомогарозподіляється між деканатами Івано-Франківської єпархії УГКЦ, громадськими організаціями міста та області, малозабезпеченими громадянами, хворими, інвалідами, Територіальними центрами по обслуговуванню одиноких та інвалідів Управління праці та соціального захисту населення.