Statistics

We have 58 guests online
Реінтеграція жертв торгівлі людьми Print
There are no translations available.

Реінтеграційна допомога потерпілим від торгівлі людьми

Завдання: протидія торгівлі людьми шляхом надання комплексної реінтеграційної допомоги жертвам торгівлі людьми та потерпілим від злочинів пов’язаних із трудовою міграцією, та їх родинам.

Цільова група, яка звертається до Центру, може розраховувати на допомогу, яка здійснюється на засадах конфіденційності, на основі складеного індивідуального плану соціальної та психологічної реабілітації, який максимально сприяв би її адаптації у суспільстві.
Відповідно до потреб потерпілого від трудової чи сексуальної експлуатації Консультативний центр соціальної допомоги надає :
• соціально-побутові послуги
• психологічні послуги
• соціально-медичні послуги
• юридичні послуги
• соціально-економічні послуги
• послуги з працевлаштування
• інформаційні послуги

Щоб собі уявити і зрозуміти стан потерпілих, що потерпіли від торгівлі людьми, варто знати через що їй довелося пройти і як це могло позначитись на її психологічному та фізичному стані. Для втягнення потерпілих в „бізнес” часто використовують цілий набір методів, таких як:
• обмеження свободи пересування;
• відсутність нормальних умов для проживання;
• погані санітарно – гігієнічні умови;
• довготривалий робочий час
• невиплата або часткова виплата зарплати,
• відсутність доступу до медичної допомоги
• психологічне насилля;
• фізичне насилля (каліцтво (в тому числі умисне спотворення); побиття (в тому числі палками, батогами, бейсбольними битками);удари; штовхання; ляпаси, стусани; перебування в карцері (підвалі); припинання на ланцюг; позбавлення їжі та води; позбавлення медичної допомоги; позбавлення сну).
Переважно жертви відмовляються виконувати вимоги новітніх работоргівців, але постійний тиск, покарання чи навіть вбивство на їх очах друзів по нещастю рано чи пізно ламають волю людини, щоб вижити вони змушені підкоритись. Кожного із них вчать боятися всього: господаря, поліції, сутенера, власних думок, почуттів, вчинків. Провина і страх складають істотну частину життя жертви у трафікінгу.
Індивідуальне очне консультування потерпілих від торгівлі людьми передбачає допомогу у створенні «нового стану потерпілої особи». Психолог вислуховує клієнта, надає йому підтримку і допомагає обрати варіант своєї подальшої поведінки. Головне – знизити тривожність клієнта й відновити почуття довіри.
Важливою умовою запобігання рецидиву віктимізації є утримання клієнтів під опікою не тільки на час надання індивідуальних консультацій, але й протягом моніторингового періоду. Створення групи психологічної взаємодопомоги з числа потерпілих є однією із форм психологічної допомоги для потерпілих. Проводячи роботу в групі клієнти знайомляться між собою, знаходяться спільні для них проблеми в особистому, в сімейному житті, діляться ними і очікують на допомогу або пораду.
БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» організовує літній табір для оздоровлення потерпілих від торгівлі людьми та їх родин. Для клієнтів центру проводяться семінари на тему «Активний пошук роботи – запорука працевлаштування», тренінгові заняття «Як знайти роботу?», «Наполегливість запорука успіху», «Реєстрація суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи та навчальний тренінг».