record bg



У четвер, 23 липня, Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Вітишин зустрівся з національним координатором БФ "Карітас України" Валентином Бебіком. В зустрічі взяв участь також і директором БФ "Карітас" Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Володимир Чорній.

В ході зустрічі було обговорено ряд питань щодо допомоги для потребуючих, які опинилися в складних життєвих обставинах. Серед них малозабезпечені, сироти, діти позбавлені батьківського піклування, а також вдовиці священників.

БФ "Карітас" Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ продовжує реалізовувати проєкт з надання допомоги людям, які опинилися у складному становищі через спалах COVID-19.

В ході робочої зустрічі Митрополит Володимир наголосив на важливості надання допомоги найуразливішим верствам населення, які опинилися в складних життєвих обставинах. Серед таких малозабезпечені, сироти, діти позбавлені батьківського піклування, а також вдовиці священників.

"Коли людина є в якійсь небезпеці або ж переживає складні життєві обставини, Господь є по-особливому близький до неї. Саме тому ми, як Церква, повинні чим тільки можемо допомогти нашим потребуючим людям, виконуючи тим самим заповідь любові", - наголосив Митрополит Володимир.

Допомога охопить мешканців Брошнів-Осадської ОТГ, Верхнянської ОТГ, Заболотівської ОТГ, Рожнівської ОТГ, Тлумацької ОТГ, Войнилівської ОТГ, Олешанської ОТГ, Витвицької ОТГ та мешканці Рожнятівського району у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни.

Також допомогу отримають медичні працівники м. Івано-Франківськ, в яких було діагностовано інфекцію COVID-19.

Додамо, що мета проєкту – зменшити вплив негативних наслідків пандемії на життєдіяльність найуразливіших верстви населення та задовільнити їхні основні потреби.

Допомога здійснюється в рамках проекту "Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов'язане зі спалахом COVID-19" за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс.