Statistics

We have 28 guests online
Війна руйнує не лише кулями, чи уламками снарядів... Print
Friday, 08 February 2019 13:07
There are no translations available.

"Війна руйнує не лише кулями, чи уламками снарядів... Вона цілиться в нашу людяність" - основний меседж, який хотіли донести учасники круглого столу.

У четвер, 7 лютого, відбулося засідання круглого столу на тему "Конфлікт. Діалог. Примирення". Мета заходу - обговорити питання та проблеми, які виникли внаслідок військового конфлікту на Донбасі та породжують непорозуміння. А також знайти шляхи вирішення та подолання конфліктів, що стають на перешкоді розбудові миру у регіоні.

Карітас Івано-Франківськ спільно з Івано-Франківською академією Івана Золотоустого зібрали за круглим столом науковців, психологів, військових капеланів, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, громадських  активістів та представників місцевої влади.

Говорили про те, як нести мир серед населення під час війни з точки зору Євангелії? Розглядали, які існують політичні та економічні конфлікти та причини їх виникнення. Обговорювали, які є проблеми у цивільного населення під час війни та як примиритися з втратою.

У ролі доповідачів були о.Андрій Зелінській, заступник керівника Департаменту військового капеланства патріаршої курії УГКЦ, Оксана Лютак, кандидат психологічних наук, Іван Монолатій, доктор політичних наук, Роман Харук, депутат Івано-Франківської міської ради, Євгенія Бардяк, голова ГО "Молода просвіта Прикарпаття", Ірина Вишинська, психолог, психотерапевт, Тарас Рабій, психолог Карітасу Івано-Франківська.

Модератором був Олег Білоус, проректор з наукової роботи Івано-Франківської академії Івана Золотоустого.

Круглий стіл організований в рамках проекту "Об'єднуючи людей заради  миру".