record bg



Ми продовжуємо знайомити з хлопцями та дівчатами, які відвідують Центр соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю, що діє на базі Карітасу Івано-Франківська.

 Іван та Володимир Годованці – рідні брати. Володі – 30, Івану – 23. Хлопці як ззовні не схожі, так і за характерами – дуже різні. Володя – спокійний, завжди зробить те, що попросять, а Іван – впертий, завжди стоїть на своєму. І не дай Бог на нього крикнути – образиться.

Майстерня – улюблене місце Івана у Карітасі. Він майстрував би хоч цілий день. І вдома не сидить без діла – береться ремонтувати поламані речі.

А Володі головне, аби була компанія. Тому йому складно зараз всидіти вдома. Хоча і там вони не нудьгують.

Під час карантину хлопці беруть участь в онлайн-заняттях, які проводять працівнику Карітасу. Однак такі тренінги їм не дуже до вподоби. Кожен раз питають: "А коли до Карітасу вже можна прийти?".

У Володі у Карітасі є подруга Христина. Він кожен день приносить їй розмальовки. А вона тішить його розмовами та своєю присутністю.

Молодший брат Іван любить телефони, комп'ютери. Залюбки проводить час в Інтернеті. Його цікавить церковна тематика – переглядає богослужіння, дивіться інтерв'ю священників.

Обоє хлопців люблять ходити до церкви, їм до вподоби нічні чування у Крилосі.

Вдома Іван та Володя мають обов`язки. Вранці після сну застеляють свої ліжка, після сніданку миють посуд, прибирають. У суботу – генеральне прибирання.

А ще брати – невиправні романтики. Люблять дарувати квіти – мамі, подругам, знайомим. І знають, кому і які саме квіти до вподоби.

Центр соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю діє у рамках проекту "Підтримка соціальних центрів Карітасу України у програмах для людей з інвалідністю в Україні" за фінансової підтримки Renovabis.